Wifi problemen

Wifi Problemen

Het komt vaak voor dat mensen thuis problemen ondervinden met traag internet, zowel met ADSL als via de Coaxkabel. Dit zijn enkele problemen die vaak voorkomen met Wifi / draadloos internet:

Kabel of ADSL

U kunt zelf kiezen voor uw provider van internet, bijvoorbeeld Ziggo of KPN. Ziggo werkt via de Coaxkabel, KPN gebruikt het telefoonnetwerk. Beide systemen hebben specifieke voor- en nadelen. Beide aanbieders leveren bij voorkeur een alles-in-één abonnement. Bij Ziggo wordt de router geplaatst bij de analoge televisieaansluiting, bij KPN wordt de telefoonaansluiting gebruikt. Een glasvezelverbinding werkt met een aparte aansluiting maar deze dienst is niet in heel Nederland leverbaar.

Slecht bereik

Als het signaal van de router niet sterk genoeg is kan het zijn dat u een traag internet signaal heeft of zelfs helemaal geen signaal. Betonnen muren kunnen signalen blokkeren, dit kan worden opgelost door het plaatsen van een router of signaalversterkers. Meten is weten, u kunt zelf op apparaten een indicatie krijgen van de verbindingssterkte, u kunt ook kiezen om door onze specialisten een grondige meting uit te laten voeren.

Traag Internet

De snelste verbinding behaalt u via een kabel van de router die Ziggo of KPN heeft geplaatst direct naar de computer. Een draadloos wifisignaal kan ook hoge snelheden behalen mits de doorvoersnelheid snel genoeg is en het bereik groot genoeg. Een draadloze router met meerdere frequenties en losse antennes kunnen uitkomst bieden op plekken met veel apparaten zoals computers, laptop, tablet en smartphone die tegelijkertijd gebruikt worden.

Draadloze verbindingen lijken soms een eigen leven te leiden. Wees gerust, we staan voor u klaar om al uw Wifi / draadloos zorgen weg te nemen. Voor elk probleem is er een oplossing!