Reparaties

Computer Reparatie

Elke PC of laptop zal op den duur problemen vertonen. In veel gevallen is het niet de hardware maar de software die de problemen veroorzaakt. Heeft u last van een trage computer, of ziet u regelmatig een spontane venters of blauwe schermen verschijnen? Dat kunnen signalen zijn van een besmette computer waar een computervirus of spyware uw systeem heeft geïnfecteerd.

Dit zijn een aantal veelvoorkomende problemen:

Virus:
Dit is vorm van schadelijke software ofwel malware die bestanden in het systeem aan kan tasten, wissen, aanpassen en zelfs de harde schijf stuk kan maken.

Spyware:
Dit zijn computerprogramma's die data verzamelen en zonder toestemming doorsturen. Ze maken niets stuk maar delen uw privégegevens zonder dat u dat merkt.

Rogue software:
Dit zijn programma's die zich voordoen als andere, bekende producten zoals virusscanners. Deze software kan zich diep in uw systeem nestelen en virussen verspreiden in uw systeem.

Waar komt deze software vandaan?

Als u geen virusscanner heeft met recente updates kunt u ongemerkt vervelende software op uw systeem krijgen. Soms gaat dat door kopie software te installeren, maar het is ook mogelijk dat een ogenschijnlijk normale website dit soort code bevat, of door een bijlage in een e-mail.

Als uw computer plotseling langzamer werkt kunt u wellicht wat computerhulp gebruiken. Wij controleren uw systeem op virussen, malware, spyware en rogue software waarmee u weer veilig gebruik kunt maken van uw Windows 10 systeem. Als u nog een oudere versie van Windows gebruikt raden we aan deze ook te laten upgraden naar Windows 10, en een betrouwbare virusscanner te installeren.